Musicus


Klassiek (solo altviolist en kamermuziek)
Naast mijn optredens als solo altviolist overal in het land, ben ik ook actief als kamermuziek musicus in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Polen en Amerika. Voor het Nederlands Kamerorkest was ik werkzaam als plaatsvervangend aanvoerder.
Met de meester violist Vadim Brodsky vorm ik een strijkduo. Tot van de dag treden wij veel op vooral in Polen, Italië en Letland. In deze landen ben ik ook als docent verbonden aan verschillende master classes.
Klassiek (coach van zangers in het Russisch repertoire)
In de jaren 70 heb ik naast een conservatorium opleiding als uitvoerende musicus ook een 4-jarig universitaire studie afgerond in Russische letterkunde en retoriek.
Het bijzondere en tegelijkertijd zeldzame van deze opleiding was het feit dat ik veel met Russische zangers heb gewerkt (die de taal uiteraard uitstekend beheersten) met nuancering, frasering en accenten wat samen met de muzikale materie een belangrijk aspect is van de zangkunst. De samenhang tussen mijn literaire opleiding en mijn muzikale talenten vormt een vrij zeldzame beroepsuitoefening in de zangwereld.
Jarenlang heb ik gewerkt als coach voor zeer bekende Russisch zangers in verschillende Russische opera huizen.


Jazz (solo en bands)
Een tijd geleden vormde ik het "Rusanovsky Jazz Quartet", waarmee ik heb opgetreden in onder meer Paradiso en Panama. Regelmatig heb ik samen gespeeld met het bekende gitaar duo Reinier Voet en Jan Bouman.
Al meer dan 25 jaar ben ik actief in de Jazz wereld als een improviser op de altviool in de traditionele Jazz stijl van de jaren 30. Als eerste Nederlander heb ik opgetreden in de befaamde club "Blue Note" in New York, met medemusici als Chick Corea en Toots Thielemans.
Regelmatig geef ik les aan Jazz studenten in Californië.