Biografie


Julia Rusanovsky is geboren in Amsterdam en begon als vierjarige met het bespelen van de viool en de piano. Later besloot zij geheel voor de viool te gaan en werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling aan het Conservatorium van Amsterdam. Hierna vervolgde Julia haar studie bij Heinz Oberdorfer (violist van het Parkanyi Kwartet en plaatsvervangend aanvoerder van het Nederlands Philharmonisch Orkest) aan het Conservatorium van Arnhem, waar zij in juni 2010 haar diploma behaalde.

Julia speelt graag recitals en speelde in 2018 een solo concert in het Concertgebouw van Amsterdam.

Naast solo optredens is Julia actief in de kamermuziek en orkest wereld. Ook treedt zij veelvuldig op in binnen- en buitenland met trio Rusanovsky.

Samen met de bekende pianist, dirigent en oprichter van het New Amsterdam Orchestra Stephan Geusebroek geeft Julia live-stream concerten als piano/viool duo. Zij heeft ook gewerkt en muziek opgenomen met en voor verschillende bekende Nederlandse zangers zoals Marco Borsato, Waylon Bijkerk, Gordon Heuckeroth en nog veel meer. Ook kun je Julia zien langskomen op tv in programma's als Holland's Got Talent en verschillende tv-commercials.

Julia speelt op een prachtige Italiaanse Camilli-viool uit 1738.