Biografie


Arthur Rusanovsky (1993) begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen aan de Muziekschool van Amstelveen bij Anneke Schilt en Hans Scheepers. Gevolgd door een aantal jaren les bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn Master of Music heeft hij cum laude afgerond aan de Universität der Künste in Berlijn bij Mark Gothoni. Verder heeft hij lessen gevolgd bij Ida Haendel, Vadim Brodski, Igor Ozim, Shmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ana Chumachenco.

Arthur is eerste prijswinnaar van het Prinses Christina Concours, lid van het TONALi Grand Prix in Hamburg, finalist van de avond van de jonge musicus, winnaar van het Yehudi Menuhin Live Music Now E.v. in Berlijn en prijswinnaar van de Iordens viooldagen.

Op uitnodiging van het Prinses Christina Concours, de Nederlandse Consulaten en de Dutch American Heritage Foundation maakte hij een tournee door Amerika en Canada. En op uitnodiging van het Lincoln-Center-Stage-Performance maakte hij een tour door Europa en Amerika.

Tijdens het openingsconcert van het Gergiev festival in Rotterdam speelde Arthur als solist met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook heeft hij als solist met het Magdeburgische Philharmonie, Holland Symphonia, Jenaer Philharmonie, Amsterdams Symfonieorkest Alphons Diepenbrock, Amstelveens Symfonie Orkest en het Kennemer Jeugd Orkest gespeeld.

Arthur maakt deel uit van verschillende ensembles in Nederland en Duitsland.

Hij heeft deelgenomen aan internationale festivals, zoals het Trans-Siberian Art Festival en het Molyvos International Music Festival.

Arthur, speelt op een viool, gebouwd door E. Rocca in Genova. En speelt met een strijkstok, gebouwd door A. Lamy in Parijs. De viool en de stok zijn aan Arthur in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.